Η Ελλάδα φορτσάρει με τις πιο υψηλές ταχύτητες για όλους – Κουπόνι από το Σεπτέμβριο 2024


Με πρωτοφανείς για τα Ελληνικά δεδομένα θα σερφάρουν οι Έλληνες πολύ σύντομα, καθώς ο αγώνας για την επιτάχυνση επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών συνεχίζεται. Οι πάροχοι ήδη υπόσχονται ταχύτητες ως 3Gbps, δηλαδή ΔΕΗ και Nova, ενώ κουπόνι που έρχεται το Σεπτέμβριο, θα πριμοδοτεί συνδέσεις από 100Mbps και άνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες δε, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που τρέχει τις διαδικασίες έχει λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από την Κομισιόν και σχεδιάζει το νέο voucher να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, ώστε να μπορούν πάροχοι και καταναλωτές να κάνουν χρήση αυτού.

Να θυμίσουμε ότι δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι φυσικά πρόσωπα ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εδρεύουν σε κτίρια που βρίσκονται σε περιοχές που καλύπτονται από δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων και δεν διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps. Το Gigabit Voucher θα έρθει με τη μορφή μηνιαίας επιδότησης και θα επιδοτεί το αρχικό κόστος σύνδεσης και τα μηνιαία κόστη (λογαριασμούς) για συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων.

Cosmote ως 3Gbps και Upload που δεν έχει υπάρξει ξανά

Με την ανακοίνωση της ΔΕΗ ότι ετοιμάζεται μέχρι το τέλος του έτους να προσφέρει συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι με ταχύτητες ως 2.5Gbps, έρχεται και ο ΟΤΕ με μια παρόμοια ανακοίνωση.

Παράλληλα, προβαίνουν σε μια άλλη πολύ σημαντική κίνηση που είναι ο πενταπλασιασμός της ταχύτητας upload των συνδέσεων FTTH από το 10% της ταχύτητας download που είναι σήμερα στο 50%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για συνδέσεις FTΤH 300, 500 και 1.000 Mbps που προσφέρονταν με 30, 50 και 100Mbps πλέον το upload θα διαμορφώνεται στα 150, 250 και 500Mbps.

  • FTTH 300 Mbps download / 100Mbps Upload
  • FTTH 500 Mbps download / 250Mbps Upload
  • FTTH 1Gbps download / 500 Mbps Upload
  • FTTH 3Gbps download / 1.5Gbps Upload

Views: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο