“Άνευ Εξετάσεων” τα τέκνα Αλλοδαπών και Ομογενών για τα Εισαγωγή στα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια


Νέα Διάταξη του Νομοσχεδίου “σκούπα” του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο βρίσκεται σε Δημόσια Διαβούλευση, ορίζει ρητά ότι:

Κατ’ εξαίρεση , σε ποσοστά θέσεων ανά κατηγορία επιπλέον του Αριθμού Εισακτέων, μπορούν να Εισάγονται χωρίς Εξετάσεις στην Α’ τάξη του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου ή Πρότυπου Εκκλησιαστικού Λυκείου Μαθητές που: 

α) είναι τέκνα Ομογενών ή Αλλοδαπών – Αλλογενών ή

 β) είναι κάτοχοι τίτλου ξένου Σχολείου που λειτουργεί στο εξωτερικό και ο τίτλος τους παρέχει Δικαίωμα Εισαγωγής ή Εγγραφής στο Κράτος αυτό σε τάξη αντίστοιχη με την Α’ Γυμνασίου ή Α’ Λυκείου στην Ελλάδα. 

Ειδικά για την Εισαγωγή Μαθητών του πρώτου εδαφίου στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία απαιτείται η Έγκριση της Ιεράς Κοινότητος. 

Ειδικά για την Εισαγωγή Μαθητών του πρώτου εδαφίου στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Λύκειο της Ρ.Ε.Σ., απαιτείται Απόφαση του Πολυμελούς Συμβουλίου του Ιδρύματος. 

Κατ’ εξαίρεση μπορούν να Εγγράφονται χωρίς Εξετάσεις σε οποιαδήποτε Τάξη των Προτύπων Εκκλησιαστικών Σχολείων Μαθητές και Μαθήτριες Σχολείων της Αλλοδαπής οι οποίοι/ες προτείνονται από Πατριαρχεία ή Ιερές Μητροπόλεις ή Ιερές Μονές της Αλλοδαπής που τελούν σε κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 Για την Εγγραφή των Μαθητών αυτών στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Λύκειο της Ρ.Ε.Σ., απαιτείται Απόφαση του Πολυμελούς Συμβουλίου του Ιδρύματος και για την Εγγραφή τους στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία απαιτείται η Έγκριση της Ιεράς Κοινότητος.

Τι προβλέπεται για τους Μαθητές που Φοιτούν σε Σχολεία στην Ελλάδα

Η Εισαγωγή των Μαθητών και Μαθητριών στην Α ́ Τάξη του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου ή των Αποφοίτων της Γ ́ Τάξης Γυμνασίου Γενικής Εκπαίδευσης ή Εκκλησιαστικού Γυμνασίου, στην Α ́ Τάξη του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Λυκείου γίνεται έπειτα από Εξετάσεις ή δοκιμασία (τεστ) Δεξιοτήτων: 

α) Στα Μαθήματα που ορίζονται με την Απόφαση του δευτέρου εδαφίου της παρ. 1 του Άρθρου 18 του Ν. 4692/20 (Α ́ 111) και 

β) στο Μάθημα των Θρησκευτικών, και ολοκληρώνεται με την Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 

Με Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η οποία εκδίδεται μετά από Εισήγηση του Ε.Σ.Ε.Ε. και γνώμη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), καθορίζεται κάθε ειδικότερο ζήτημα που αφορά στον τύπο των Εξετάσεων ή της δοκιμασίας (τεστ) Δεξιοτήτων, τη διαδικασία Υποβολής των Αιτήσεων Συμμετοχής στις Εξετάσεις, τη διαδικασία, τον χρόνο και τα Αρμόδια Όργανα για τη Διενέργεια των Εξετάσεων και τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας και των Αποτελεσμάτων, λαμβανομένου υπόψη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Views: 8


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο