Δελτίο Τύπου Ασύγχρονης Πλατφόρμας


Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.) εισακούοντας τα Αιτήματα των Επιμορφούμενων και αφουγκραζόμενο τις ανησυχίες της κοινωνίας υλοποιεί ,στο τρέχον διάστημα, τρία Επιμορφωτικά Προγράμματα:

  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (ΒΙΟΗΘΙΚΗ – ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΙΚΗ)
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΒΙΟΥ
  • ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τα Προγράμματα Διδάσκονται με την μέθοδο της Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) .

Πρόκειται για τη δυνατότητα που δίνεται στον Εκπαιδευόμενο να μελετά το υλικό σε χρόνο και τόπο που ο ίδιος επιθυμεί και να έρχεται σε επικοινωνία, τόσο με τον Εκπαιδευτή, όσο και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες μέσω της πλατφόρμας Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως κατάρτισης  του Ι.Π.Ε.

Η Εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της διέπεται από τις βασικές αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και γίνεται μέσω των Εκπαιδευτικών Τεχνικών της ενεργούς και Συμμετοχικής μάθησης.

Οι συμμετέχοντες και των τριών Επιμορφωτικών Προγραμμάτων συγκεντρώθηκαν σε μία κοινή Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Συνεδρία προκειμένου να ενημερωθούν εκτενέστερα για τις τεχνικές λεπτομέρειες και τις δυνατότητες που δίνει η πλατφόρμα Ασύγχρονης Εκπαίδευσης και να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους.

Τους Επιμορφουμένους υποδέχτηκε  ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος τους καλωσόρισε και υπογράμμισε την αδιάλειπτη προσπάθεια του Ιδρύματος να προσφέρει Επιμορφωτικά Προγράμματα προσαρμοσμένα στις Σύγχρονες προκλήσεις και Ανάγκες της κοινωνίας. Με γνώμονα τη διαρκή εξέλιξη και την ανάγκη για εμβάθυνση σε επίκαιρα ζητήματα, όπως η Βιοηθική, η οικογενειακή διαχείριση και η Ενδοοικογενειακή Βία, το Ι.Π.Ε. συνεχίζει, διασφαλίζοντας ότι οι Επιμορφούμενοι λαμβάνουν την απαραίτητη γνώση για την αντιμετώπιση των Σύγχρονων προβλημάτων. Επίσης τους ενημέρωσε για θέματα που αφορούν τη Διδασκαλία στην Ασύγχρονη πλατφόρμα Εκπαίδευσης ( https://elearning.ipe.gr ) και τόνισε τη σπουδαιότητα της προσέγγισης του Εκπαιδευτικού Υλικού μέσα από πολυτροπικά κείμενα (εικόνες, βίντεο, κείμενα), της ενεργούς στάσης απέναντι στο Εκπαιδευτικό Υλικό, καθώς επίσης και της Ανάπτυξης της κριτικής σκέψης. Επιπλέον, τόνισε πως οι Εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα στον δικό τους χρόνο να διατρέχουν το Εκπαιδευτικό Υλικό όσες φορές επιθυμούν, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν και επόμενες Σύγχρονες Εξ Αποστάσεως Συνεδρίες με Εκπαιδευτές, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να γίνει Διάλογος επί των θεματικών και να συζητηθούν απορίες. Τέλος, επισημάνθηκε η αξία της Αξιολόγησης, μέσω του αυτοελέγχου (κουίζ, ερωτηματολογίων) αλλά και της εκπόνησης της Εργασίας και επισήμανε ότι η διαρκής Επιμόρφωση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για κάθε Χριστιανό που επιθυμεί να ζει με συνείδηση και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Εκκλησία.

Στο προσεχές διάστημα θα υλοποιηθούν και άλλα προγράμματα εκ των τριάντα θεματικών ενοτήτων που εκπονήθηκαν από το Ι.Π.Ε και είναι όλες άκρως ενδιαφέρουσες και εναρμονισμένες με τις ανάγκες και τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας υπό το φως του λόγου του Ευαγγελίου και την πίστη μας στον Ιησού Χριστό.

Εκ παραλλήλου προετοιμάζονται επιπλέον σαράντα νέες Θεματικές Ενότητες από το Ι.Π.Ε που θα παρουσιαστούν στο εγγύς διάστημα και θα τεθούν και αυτές στη διάθεση των Επιμορφούμενων.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο