Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί Καίτης και Μαριλένας Λασκαρίδη: Απονομή Βραβείων


Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στις 12.00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής των Βραβείων του:

  • 10ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος στη Μνήμη Καίτης Λασκαρίδη Περιόδου 2021 – 2022

και

  • του 3ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ για Ελληνικά Σχολεία του Εξωτερικού Περιόδου 2021 – 2022. 

Oι Διαγωνισμοί εγκρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και αθλοθετούνται από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με στόχο να ενισχύσουν την Αυτοέκφραση των Εφήβων και να υποστηρίξουν το Μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δικαίωμα Συμμετοχής είχαν οι Μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Σχολείων της Ελλάδας και οι Μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Ελληνικών Σχολείων του Εξωτερικού και των Αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Παιδείας Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας.

Το σκεπτικό των Βραβεύσεων της Κριτικής Επιτροπής θα παρουσιάσουν στην Τελετή οι Πρόεδροι των Επιτροπών, Δρ. Θεόδωρος Κατσικάρος και Βίκυ Πάτσιου. 

Αποσπάσματα από τα Βραβευθέντα κείμενα του 10ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος στη Μνήμη Καίτης Λασκαρίδη, θα διαβάσουν οι Ηθοποιοί Ναταλία Swift και Δημήτρης Γεωργιάδης.

Οι Βραβευθέντες Μαθητές του 3ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ για Ελληνικά Σχολεία του Εξωτερικού θα διαβάσουν Απόσπασμα από το Κείμενό τους.

Την Εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Κατερίνα Λασκαρίδη και η Διευθύντρια κ. Καλή Κυπαρίσση.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Δια Ζώσης στο κτήριο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης και Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom εδώ

Πληροφορίες:
Τ: 216 9003746, info@laskaridisfoundation.org   

Views: 6


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο