Η Πειραϊκή Εκκλησία στη Θεσσαλονίκη με περίπλου του Αγίου Όρους: 19/07/2024 – 21/07/2024


Η Πειραϊκή Εκκλησία στη Θεσσαλονίκη με περίπλου του Αγίου Όρους: 19- 21/07/2024

Θεσσαλονίκη & περίπλους Αγίου Όρους: 19 – 21 Ιουλίου

(οδική εκδρομή 3 ημέρες)

1η ημέρα: Παρασκευή 19/07/24,  Αθήνα | Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κατερίνης | Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, κατευθυνόμαστε στους πρόποδες του Ολύμπου, κοντά στο χωριό Κονταριώτισσα της Κατερίνης για να επισκεφτούμε το γυναικείο μοναστήρι του μεγάλου Πατέρα της Ορθοδοξίας Οσίου Εφραίμ του Σύρου. Η ιερά μονή, ιδρύθηκε το έτος 1983 και είναι το μόνο μοναστήρι αφιερωμένο στον μεγάλο άγιο σε ολόκληρη την υφήλιο. Εκτός από τον μεγαλοπρεπή κυρίως ναό, την μονή κοσμούν τρία βυζαντινά κατανυκτικά Παρεκκλήσια: του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και των Αγίων Αποστόλων. Επίσης υπάρχουν βοηθητικοί χώροι όπως το Σκευοφυλάκιο, η Γραμματεία, η Τραπεζαρία, το Μαγειρείο, το Αρτοποιείο (με τον παραδοσιακό φούρνο), η έκθεση εργόχειρων και παραδοσιακών προιόντων και τα εργαστήρια της Ιεράς Μονής. Επίσης στο πανέμορφο μοναστήρι λειτουργεί μικρός ζωολογικός κήπος και άλλοι εξωτερικοί επισκέψιμοι χώροι μέσα στο πράσινο και πολύχρωμα λουλούδια. Μετά το προσκύνημά μας συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο στο ξενοδοχείο σε μπουφέ & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σάββατο 20/07/24,  Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Σουρωτής | Περίπλους Αγίου Όρους              

Νωρίς το πρωί, αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για να επισκεφτούμε την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής, η οποία βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα στο καθολικό της, όπου βρίσκονται τα Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, αλλά και στον τάφο του Αγίου Παϊσίου. Μετά το προσκύνημά μας εκ νέου αναχώρηση για το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, όπου θα επισκεφτούμε την Ουρανούπολη, τον τελευταίο κοσμικό τόπο όπου φτάνει ο επισκέπτης για να περάσει τα υδάτινα σύνορα της Μοναστικής Πολιτείας. Θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο, για να πραγματοποιήσουμε τον περίπλους του Αγίου Όρους, ένα μοναδικό ταξίδι το οποίο γίνεται σε κοντινή απόσταση από την ακτή και η διάρκειά του είναι περίπου 3 ώρες. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα μοναστήρια, Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Διονυσίου, Σίμωνος Πέτρας, Παντελεήμονος ή Ρώσικο, Λιμάνι Δάφνης, Μονή Γρηγορίου, Αγίου Παύλου, Νέα Σκήτη, Σκήτη Αγίας Άννας και θα μάθουμε για την ιστορία τους, αλλά και τη ζωή των μοναχών από την ξεναγό μας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο στο ξενοδοχείο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή 21/07/24,  Θεσσαλονίκη | Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου | Περιήγηση πόλης | Αθήνα

Νωρίς το πρωί, αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα  συμμετέχουμε στη Θεία Λειτουργία. Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο πούλμαν για να περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο σε ατομικό πρόγραμμα και καφέ και στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.

Τιμή κατ’ άτομο:

Μονόκλινο: 360€
Δίκλινο / Τρίκλινο: 295€
3ο άτομο παιδί έως 12 ετών: 235€

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18640 και ΕΔΩ

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο (ανακαινισμένο το 2023) ξενοδοχείο Holiday Inn 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Εισιτήριο πλοίου για την κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος
  • Ο φόρος κλιματικής κρίσης
  • Ασφάλεια αστικής & ευθύνης
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ποτά & αναψυκτικά
  • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής στο ξενοδοχείο
  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι, αν κριθεί αναγκαίο από τον ιερέα αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.
  • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site vlassopoulostravel.gr

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης

1ο σημείο: Σύνταγμα (Άγνωστος Στρατιώτης) 07:00

2ο σημείο: Πειραιάς (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας) 07:30

Σημείωση για όλα τα Προσκυνήματα:

Σημείωση:
Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθέι αναγαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας vlassopoulostravel.gr

Η κατοχύρωση της θέσεως θεωρείται δεδομένη μετά από την καταβολή της οριζόμενης προκαταβολής. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσης στην Εκδρομή είκοσι μέρες (20) πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες
210 41 18 646 (εσωτ. 3) και info [ at ] peradio [ dot ] com

Οι εκδρομές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο

Views: 16


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο