Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, στις 15:00 το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Ιωάννης, αφίχθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, συνοδευόμενος από την επίσημη Αντιπροσωπεία της Αυτοκεφάλου Ορθόδοξου Εκκλησίας της Αλβανίας.
Στον χώρο του Αεροδρομίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιωάννης με τη Συνοδεία του έγινε δεκτός με τιμές από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο. Στην υποδοχή παρέστη και ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Κωνσταντινούπολη Armand Shandro, εκφράζοντας την εκτίμησή του και την υποστήριξή του προς την Αλβανική Συνοδεία για αυτή τη σημαντική επίσκεψη.
Μετά την άφιξή τους, ο Μακαριώτατος με τη Συνοδεία τους μεταφέρθηκαν στο Ξενοδοχείο Grand Hyatt Istanbul, όπου θα φιλοξενηθούν κατά τη Διαμονή τους στο πλαίσιο της Επίσημης Επίσκεψης.
Η Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων κ. Ιωάννου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως συνιστά μια σημαντική στιγμή για τις Ενδοεκκλησιαστικές Σχέσεις και τον Αδελφικό Διάλογο εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας.







Leave a Reply