Αύγουστος 1991 – Όταν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος συναντά στο Ιστορικό Μουσείο του Φίερι τα οστά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (VIDEO Αρχείο – 1991)
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 λεπτό
Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος – 2 2

ΌΤΑΝ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΚΟΣΜΑ

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, τότε Έξαρχος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου στην Αλβανία, συναντά στο Ιστορικό Μουσείο του Φίερι τα οστά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Η Διεύθυνση του Μουσείου παραδίδει στα χέρια του την κάσα με το Ιερό Λείψανο, που είχε αφαιρεθεί βίαια την Περίοδο του Κομμουνιστικού καθεστώτος από το Μοναστήρι του.

Ένα Λείψανο που, μετά από δεκαετίες σιωπής, επέστρεφε στον φυσικό του χώρο, στο Μοναστήρι της Παναγίας, που μετά τον ενταφιασμό του Αγίου εκεί, καθιερώθηκε ως Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά, στο Κολικόντασι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.