1ο Βραβείο Δημοσιογραφίας της EIT Food στην Ελλάδα – Υποβολή Αιτήσεων έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2025
Χρόνος Ανάγνωσης 2 λεπτά
13 / 100 SEO Score
Journalism Award EIT FOOD Instagram 768x960 1 - 2 2

Η EIT Food, η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή κοινότητα καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων, προκηρύσσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμό για το Βραβείο Δημοσιογραφίας για την Καινοτομία και τη Βιωσιμότητα στον Αγροδιατροφικo Τομέα. Στόχος της είναι η επιβράβευση της δημοσιογραφικής συνεισφοράς στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα βιώσιμης διατροφής, υγιεινών συνηθειών και καινοτομίας στην αγροδιατροφή.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος επαγγελματίες της δημοσιογραφίας, που έχουν δημοσιεύσει ή μεταδώσει έργα που εμπίπτουν στον χαρακτήρα του διαγωνισμού, μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2024 και 31ης Αυγούστου 2025, σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης (Τύπος, Ραδιόφωνο, Podcast, Τηλεόραση ή Διαδίκτυο) στην Ελλάδα. Κάθε συμμετέχων-ουσα μπορεί να υποβάλει έως τρία έργα. Τα θέματα που μπορεί να περιλαμβάνουν τα έργα είναι: υγιεινή και προσιτή διατροφή, βιωσιμότητα στην αγροδιατροφή, καινοτομία στον τομέα των τροφίμων, εκπαίδευση και διατροφή, τρόφιμα με γνώμονα τον καταναλωτή, επιχειρηματικότητα στον διατροφικό τομέα, διεπιχειρηματική συνεργασία, οικονομική σημασία και ψηφιοποίηση του
αγροδιατροφικού τομέα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2025, ώρα 23:59, αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://journalismawards.eitfood.eu/el/

Για περισσότερες πληροφορίες και λοιπές ερωτήσεις, συνδεθείτε στο INFO CALL που διοργανώνεται μέσω της πλατφόρμας Zoom στις 23 Ιουνίου 2025, ώρα 11.00 π.μ. Ο σύνδεσμος εγγραφής στη διαδικτυακή συνάντηση είναι:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/-FEQIOFgSLemAEvF8TJi4g

Υπεύθυνη της Ελληνικής διοργάνωσης: Ευγενία Τσιάνου, DISSCO Dissemination-
Science-Communication, σε συνεργασία με τον Γιώργο Πλειό, Διευθυντή του
Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων
Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου
Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Περισσότερες πληροφορίες διαγωνισμού

Ευγενία Τσιάνου
Science Communicator
DISSCO Dissemination-Science-Communication
journalismawards@eitfood.eu
evgenia@dissco.gr
+30 6978 600 342 – Viber

Σχετικά με την EIT Food
Η EIT Food είναι η μεγαλύτερη και πιο δυναμική κοινότητα καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων παγκοσμίως. Επιταχύνει την καινοτομία για την δημιουργία ενός βιώσιμου για το μέλλον αγροδιατροφικού συστήματος, το οποίο παράγει υγιεινές και βιώσιμες τροφές για όλους. Με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), έναν οργανισμό της ΕΕ, επενδύει σε έργα, οργανισμούς και άτομα που μοιράζονται τον στόχο της για ένα υγιές και βιώσιμο διατροφικό σύστημα. Η EIT Food ενισχύει την καινοτομία σε επιχειρήσεις και πανεπιστήμια, και δημιουργεί και υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της αγροδιατροφής που εισάγουν νέες τεχνολογίες και προϊόντα στην αγορά. Επίσης, παρέχει εκπαίδευση σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες για τις απαραίτητες δεξιότητες μετασχηματισμού του διατροφικού συστήματος, τοποθετώντας τους καταναλωτές στο επίκεντρο του έργου της και βοηθώντας τους να εμπιστευτούν και να επανασυνδεθούν με την προέλευση των τροφών τους. Η EIT Food είναι μία από τις εννέα κοινότητες καινοτομίας που δημιουργήθηκαν από το EIT, έναν ανεξάρτητο φορέα της ΕΕ που ιδρύθηκε το 2008, για να προωθήσει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλη την Ευρώπη. Η έδρα της στη Νότια Ευρώπη βρίσκεται στην Ισπανία (Μαδρίτη και Μπιλμπάο) και έχει συνεργάτες όπως οι: Acesur, AZTI, CSIC, Grupo AN, Hub Innovazione Trentino, Neiker,PeakBridge, Strauss, Technion, UAM, UNITO και UNIBO.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.eitfood.eu ή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:
Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube και Instagram.

______________

Τι είναι τα Βραβεία Δημοσιογραφίας;

Premio1 - 4 4

Αφήστε το σχόλιο σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.


elGreek
Powered by TranslatePress