Μπισκoτάκια με φιστικοβούτυρο και πολύχρωμα κουφετάκια
Χρόνος Ανάγνωσης 2 λεπτά
10 / 100
267b1948fa84309bc99f9c0289cabe44

Αυτά τα μπισκότα είναι τραγανά, γεμάτα γεύση φιστικοβούτυρου και διακοσμημένα με πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας, ιδανικά για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά (για περίπου 20 μπισκότα)

•1 φλιτζάνι (250γρ.) φιστικοβούτυρο (κρεμώδες ή τραγανό)

•1/2 φλιτζάνι (100γρ.) καστανή ζάχαρη

•1/4 φλιτζανιού (50γρ.) λευκή ζάχαρη

•1 μεγάλο αυγό

•1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

•1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

•1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

•1/2 φλιτζάνι (60γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•3/4 φλιτζανιού (150γρ.) πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας (τύπου M&M’s)

Εκτέλεση

1.Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

2.Ανακάτεμα υγρών υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το φιστικοβούτυρο, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.

3.Προσθήκη ξηρών υλικών: Κοσκινίστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα φιστικοβούτυρου και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.

4.Προσθήκη κουφετακίων: Ρίξτε τα πολύχρωμα κουφετάκια και ανακατέψτε απαλά.

5.Διαμόρφωση μπισκότων: Με ένα κουτάλι ή παγωτοκουτάλι, πάρτε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάστε τις σε μπαλάκια. Τοποθετήστε τα στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους και πιέστε ελαφρά με τα δάχτυλα ή ένα πιρούνι.

6.Ψήσιμο: Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες.

7.Ξεκούραση: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Tip: Αν θέλετε τα μπισκότα πιο μαστιχωτά, ψήστε τα για λιγότερο χρόνο (περίπου 9 λεπτά) και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω στο ταψί.

Απολαύστε τα με ένα ποτήρι γάλα ή καφέ!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.