Τη Μνήμη των Τριών Ιεραρχών, που από τo 1841 Αναγνωρίζονται ως οι Προστάτες και Έφοροι της Παιδείας του Γένους, θα τιμήσει και φέτος το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πιο συγκεκριμένα, η Πρωτοβουλία για την Πρόληψη της Ενδοοικογενειακής Βίας του Ιδρύματος Νεότητος & Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ», προκειμένου να τιμήσουν τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες και τη Συμβολή τους στη Θεολογική σκέψη της Εκκλησίας, Διοργάνωσαν Συζήτηση με τους Μαθητές και τις Μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων « Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» με θέμα:
«Διάλογος για την Πρόληψη της βίας με αφορμή το έργο των Τριών Ιεραρχών».
Η Συζήτηση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό των Μαθητών/τριών και των Εκπαιδευτικών τους στο Διαχρονικό Κοινωνικό ζήτημα της Ενδοοικογενειακής Βίας και της Βίας γενικότερα.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Εορτής.
Επιπλέον, στις Ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής το πρωί της Πέμπτης Τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη Συμμετοχή Μαθητών, Μαθητριών και Εκπαιδευτικών.
Αναγνώσθηκε το Επίκαιρο Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Επίσης, η Νεανική Εστία του Ι. Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού ετοίμασε ένα πρωτότυπο Εκπαιδευτικό Βίντεο, με τίτλο:
«Οι Τρεις Ιεράρχες, οι Φωστήρες και Προστάτες της Παιδείας».
Αφήστε το σχόλιο σας