Εντείνεται το Φιλανθρωπικό Έργο της Εκκλησίας ενόψει των Χριστουγέννων
Χρόνος Ανάγνωσης 6 λεπτά
filanthropiko ergo tis ekklisias enteineta

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2024. Πλησιάζει και φέτος η ημέρα που θα κληθούμε να Εορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Το πνεύμα της Ελεημοσύνης και της Αλληλεγγύης αναδεικνύεται ιδιαίτερα κατά την Περίοδο των Χριστουγέννων, μια Εορτή που μας υπενθυμίζει τη Φιλανθρωπία του Θεού για τον Συάνθρωπο.

Μετά τα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων και της Πανδημίας, έτσι και τώρα στην Εποχή των Πολέμων και της ακρίβειας, η Εκκλησία, παρά τα προβλήματα, εξακολουθεί να στέκεται στο πλευρό της Κοινωνίας.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Άνθρωποι στις μέρες μας στηρίζονται στο Φιλανθρωπικό Δίκτυο που έχει αναπτύξει η Εκκλησία σε όλη τη χώρα και περιλαμβάνει περισσότερες από 98.000 Κοινωνικές Δομές, όπως Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, Συσσίτια και Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικά Φροντιστήρια, Γηροκομεία, Περιφερειακές Εστίες (Εκκλησιαστικών Σχολών), Ορφανοτροφεία, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιΐας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάθε χρόνο δαπανώνται για Φιλανθρωπικό Έργο περισσότερα από 100 εκατ. Ευρώ, οι Φιλανθρωπικές Δομές ξεπερνούν τις 4.000, ενώ οι Εθελοντές ανέρχονται σε περίπου 15.000 Άτομα. Τα στοιχεία αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά εκατοντάδων άλλων Δομών που λειτουργούν παράλληλα και σε συνεργασία με την Εκκλησία, αλλά και με το προσωπικό έργο που επιτελούν Ιερείς Πατέρες σε πολλές γωνιές της Πατρίδος.

Στο πλαίσιο αυτό, και στο κλίμα Αλληλεγγύης που δημιουργεί σε όλους μας το μήνυμα της Γέννησης του Κυρίου, οι Ιερές Μητροπόλεις και οι Ενορίες εντείνουν το Φιλανθρωπικό Έργο Διεξάγοντας Εράνους Αγάπης οι οποίες είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε ολοκληρώθηκαν.

Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού

Για ακόμα μία χρονιά, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού πραγματοποιεί τον Έρανο Αγάπης, την Περίοδο των επικείμενων Εορτών, για την Ενίσχυση του ποικίλου Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού της Έργου και την Στήριξη των εμπερίστατων Συμπολιτών μας. Στο διάστημα που απομένει έως τις Εορτές των Χριστουγέννων, η Τοπική Εκκλησία Διεξάγει σε όλες τις Ενορίες τον Έρανο Αγάπης. Ομάδες Εθελοντριών κυριών επισκέπτονται τις οικίες και τα καταστήματα, απευθύνοντας Παράκληση στον Λαό να συμμετάσχει, προσφέροντας από το υστέρημά του. Η οικονομική Συμβολή θα δώσει την δυνατότητα στην Μητρόπολη να καλύψει τις Ανάγκες των εμπερίστατων Αδελφών μας την Περίοδο των Χριστουγέννων και να συνεχίσει το Πολύπλευρο Φιλανθρωπικό της Έργο. Χρόνια τώρα η Τοπική Εκκλησία προσφέρει πολλές ευκαιρίες, ώστε η Αγάπη προς τον Φτωχό, τον Ασθενή, τον Άστεγο και τον Εγκαταλελειμμένο να επαληθεύει την πίστη και την αγάπη όλων προς τον ίδιο Θεό.

eranos agapis 2024 polyt 2 1

Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου φέτος με τον καθιερωμένο ετήσιο Έρανο Αγάπης επιθυμεί να στηρίξει ιδιαίτερα την οικογένεια και να ενισχύσει τους Ακρίτες, ώστε να παραμείνουν στον Τόπο τους, να προοδεύσουν και να ευημερούν σε αυτόν. Για όλους αυτούς τους λόγους, και φέτος, επαναλαμβάνει τον καθιερωμένο πλέον «ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» Υπέρ του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεώς, που φέτος, όπως και πέρσι, έχει μεγαλύτερη διάρκεια, από 1ης Δεκεμβρίου 2024 μέχρι την 31η Μαΐου 2025, και καλεί όλους με ενθουσιασμό να ανοίξουμε την καρδιά μας και να συμβάλουμε, το κατά δύναμιν, σε αυτόν τον συναγερμό της Αλληλεγγύης και της Προσφοράς. Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ορεστιάδος και Σουφλίου έχει αναλάβει να Διακονήσει όλους εκείνους που χρειάζονται την έμπρακτη συμπαράσταση μας.

10 %CE%95%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82 %CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82

Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Ο Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στους Ιερούς Ναούς της Θεσσαλονίκης, ώστε από τις Προσφορές των Πιστών να υπάρξει συμπαράσταση στους πόνους, στις θλίψεις και στους Αγώνες των δυσκολεμένων Συνανθρώπων μας, ανεξαρτήτως Φυλής, χρώματος ή Θρησκεύματος. Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα για την συνέχιση της Βοήθειας και την Παροχή Αγάπης προς όλους τους Πάσχοντες Αδελφούς μας.

2024.12.05 Eranos Agapisafissa 1490x2048 1

Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος

Στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος ο Έρανος Αγάπης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 21 Νοεμβρίου 2024 και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου 2025.

Σε σχετική Εγκύκλιο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Kατά τόν Ἔρανο Ἀγάπης 2024, πού ἤδη διεξάγει ἡ καθ’ ἡμᾶς Ἱερά Μητρόπολη ἀπό 21ης Νοεμβρίου ἐ.ἔ. ἕως 8ης Ἰανουαρίου τοῦ νέου ἔτους 2025, ἄς συνειδητοποιήσομε ὅτι τά λίγα ἤ πολλά ἀγαθά πού ἔχουμε εἶναι δῶρα πού ὁ Θεός μᾶς δίνει μέσα ἀπό τήν ζωή, γιά νά «κοινωνοῦμε» μέ Ἐκεῖνον καί τούς συνανθρώπους μας. Ἄς ἐμπιστευθοῦμε τόν Θεό καί ἄς μάθουμε νά μοιραζόμαστε μέ τόν πλησίον μας, ἀφοῦ πλησίον δέν εἶναι μόνο ὁ κοντινός, ὁ δικός μας ἄνθρωπος, ἀλλά ὁ κάθε ἄνθρωπος πού ἔχει τήν ἀνάγκη μας».

%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82

Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής επα­να­λα­μβάνει τον κα­θι­ε­ρω­μένο «ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», και προ­τρέπει όλους να ανοί­ξου­με την καρ­διά μας και να συμβάλουμε το κατά δύναμιν σε αυτόν τον Χριστου­γεννιάτικο Συναγερμό της Αλληλεγγύης και της Προσφοράς. Οι Δι­α­κο­νη­τές του ΕΡΑΝΟΥ που θα περιέλθουν κάθε Γω­νιά της Ιεράς Μητροπόλεως από τις 14 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, θα χτυπήσουν και την δική μας πόρ­τα. Η διακριτική πα­ρου­σία τους είναι η επί­σκε­ψη του Χρι­στού στο σπίτι και στη ζωή μας. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να καταθέσει τον οβολό της αγάπης του και στους Λογαριασμούς της Ιεράς Μητροπόλεως, που μπορείτε να τους βρείτε είτε αναρτημένους στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως είτε από τους Ιερείς.

eks agapis afissa 2024

Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Ο Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024. Ενοριακά Συνεργεία Εθελοντριών Κυριών πραγματοποιούν επισκέψεις σε σπίτια και καταστήματα και απευθύνουν κάλεσμα στήριξη στην ευλογημένη αυτή προσπάθεια.

eranos

Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης

Στόχος και αγωνία της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης είναι ν’ αγκαλιάσει όλη την Τοπική Κοινωνία, ώστε με τρόπο μεθοδικό, τα προβλήματα που δημιουργεί η ποικιλόμορφη κρίση που βιώνουμε και ν’ αναπτυχθεί περισσότερο το Προνοιακό της Έργο, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας Συνάνθρωπός μας χωρίς να ‘χει εξασφαλίσει κάθε μέρα έστω κι ένα πιάτο ζεστό Σπιτικό Φαγητό. Για το λόγο αυτό, όπως κάθε χρόνο, Διεξάγεται ο ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ από 9 Δεκεμβρίου 2024 έως 6 Ιανουαρίου 2025, στον οποίο καλούμαστε όλοι να Βοηθήσουμε καταθέτοντας στον σχετικό Φάκελο το ποσό που ο καθένας δύναται να προσφέρει για να ανακουφίσει τους ενδεείς και πάσχοντες Αδελφούς μας.

Mitropoli

Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 19 Ιανουαρίου 2025 στα όρια της κάθε Ενορίας ο Έρανος της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης, με σκοπό να συγκεντρωθούν Χρήματα για την Ενίσχυση της όλης προσπάθειας για τη στήριξη των ενδεών Αδελφών εκάστης Ενορίας.

«Στόχος και αγώνας των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων είναι ν’ αγκαλιάσουν όλη την τοπική κοινωνία, ώστε να συνεχίσουμε ν’ αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, με τρόπο μεθοδικό, τα προβλήματα που δημιουργεί η ποικιλόμορφη κρίση που βιώνουμε και ν’ αναπτύξουμε περισσότερο το προνοιακό έργο, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας Συνάνθρωπός μας χωρίς να ‘χει εξασφαλίσει κάθε μέρα έστω κι ένα πιάτο ζεστό σπιτικό φαγητό», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική Ανακοίνωση-κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως.

5666333

Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

«Λίγα Ευρώ € για πολλές Ανάγκες!». Αυτό είναι το σύνθημά της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τον φετινό Έρανο της Αγάπης ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 29 Δεκεμβρίου 2024.

imfth eranos agapis poster 2024 01 page 0001 1 1

Επίσης, ενόψει των Χριστουγέννων ολοκληρώθηκαν οι Έρανοι Αγάπης στις ακόλουθες Ιερές Μητροπόλεις:

  • Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας
466032799 533746339565942 1884932342994511320 n

Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

%CE%A4%CE%B1 %CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CC%81%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1 %CF%84%CE%BF%CF%85 %CE%95%CF%81%CE%B1%CC%81%CE%BD%CE%BF%CF%85 %CE%91%CE%B3%CE%B1%CC%81%CF%80%CE%B7%CF%82 %CF%84%CE%B7%CF%82 %CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CC%81%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82 %CE%91%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CC%81%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

468560688 970098735153080 3740501857322008235 n

Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

469528031 10234195170370794 5903026075296908338 n 696x1012 1

Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

e908c559c194ad80b93668a33479ef72 XL 1

Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

001 filoptoxo 2024 511x1024 1

Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

%CE%91%CE%A6%CE%99%CE%A3%CE%91 %CE%95%CE%A1%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%A3

Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

463 6

Αφήστε το σχόλιο σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.