Με Προσευχή για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο Εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας (VIDEO)
Χρόνος Ανάγνωσης 3 λεπτά
13 / 100
al 1 3 1024x768 1

Με την δέουσα τιμή Εορτάστηκαν στην Αλβανία τα Θεοφάνεια. Τα Ύδατα Αγιάστηκαν και οι πιστοί έλαβαν τον Αγιασμό για να Αγιάζουν την καθημερινότητά τους και κάθε δύσκολη περίσταση. Εφέτος όμως τα Φώτα στην Αλβανία εκτός από την λαμπρότητα της Εορτής είχαν και κάτι ακόμη. Μία προσευχή περισσότερο. “Υπέρ Υγείας και ταχείας Αναρρώσεως” του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, ο οποίος από τις 3 Ιανουαρίου 2025 νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμού Αττικής. 

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου Τιράνων της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων Προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ.

Στην Κορυτσά της Εορτής των Θεοφανείων Προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης ο οποίος μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως Τέλεσε την Ακολουθία της Τελετής του Αγιασμού των Υδάτων σε παρακείμενο χώρο κοντά στο Ναό, με τη Συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών.

i 1 1
i 2 1
%CF%86 1 1
%CF%86 3
%CF%86 5
%CF%86 6

Στην Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αντώνιος Τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ελμπασάν και Ευλόγησε τα Ύδατα στο Συγκρότημα “Άτζεκ”. Το Σταυρό έπιασε ο Νεαρός Εμμανουέλ Σκόλα αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη και το Εύχεται κάθε Ευλογία στη ζωή του.

l 1 2
l 2 3
l 3 2

Στην Ιερά Μητρόπολη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης τα εφετινά Θεοφάνεια ήταν τα πρώτα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Άστιου, ο οποίος Εξελέγη πριν δύο Μήνες στην Ιερά Μητρόπολη σε Διαδοχή του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ιγνατίου.

Μετά την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, Κλήρος και Λαός κατευθύνθηκαν προς την τοξοτή Γέφυρα της Πόλης με τους τολμηρούς να βουτούν στα κρύα νερά του ποταμού Άψου, με τον Κωνσταντίνο Μπότσε να ανασύρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Τίμιο Σταυρό.

al 3 3
al 4 3
al 6 2

Και σε άλλες Πόλεις και χωριά της Αλβανίας τα Φώτα Εορτάστηκαν με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, αλλά και με την Ευχή σύντομα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος να είναι και πάλι κοντά τους. Αυτό που πριν 33 χρόνια για τους Αλβανούς ήταν απαγορευμένο, δηλαδή η Προσευχή, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος τους έμαθε ότι είναι η πρώτη καταφυγή του Χριστιανού σε κάθε δύσκολη περίσταση. Άλλωστε σε αυτή κατέφυγε και ο ίδιος όταν ανέλαβε το δύσκολο Έργο της Ανασύστασης της Ορθοδοξίας στη Χώρα.

Όλες αυτές τις ημέρες τα Πνευματικά του Τέκνα, οι Ορθόδοξοι της Αλβανίας, Προσεύχονται με ζέση καρδίας την ώρα που ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας συνεχίζει να Νοσηλεύεται στην Αθήνα.

Η πορεία της Υγείας του κρίνεται σταθερή, αλλά είναι πολύ λεπτή η ισορροπία και εύθραυστη αφού πολλά μικρά προβλήματα που παρουσιάζονται  στον ταλαιπωρημένο οργανισμό του γίνονται σημαντικά με αποτέλεσμα οι Γιατροί να καταβάλλουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης της Υγείας του, σύμφωνα με το Ρεπορτάζ του Πρακτορείου Εκκλησιαστικής Λειτουργικής & Πολιτιστικής Ενημέρωσης Lavaron.com.gr .

Το Σαββατοκύριακο μάλιστα ο Μακαριώτατος δέχθηκε και ολιγόλεπτες επισκέψεις στο δωμάτιο όπου Νοσηλεύεται ενώ επικοινωνεί και με τους συνεργάτες του (Κληρικούς), κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται από την πρώτη στιγμή κοντά του αφού τον συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.