Νέο Επιμορφωτικό Θεολογικό Σεμινάριο διοργανώνει ο ιστότοπος Απαρχή με θέμα: Ο Σύγχρονος άνθρωπος: Ταυτότητα, πίστη και οι ηθικές ρίζες μιας κοινωνίας σε κρίση (VIDEO)
Ηθική, ιστορία και θεολογία από το Βυζάντιο έως τη μετανεωτερικότητα
Το σεμινάριο διερευνά την χριστιανική ηθική όχι ως σύστημα κανόνων, αλλά ως τρόπο ζωής, όπως αυτός διαμορφώθηκε ιστορικά μέσα στην Εκκλησία. Από τη βυζαντινή εμπειρία της κοινότητας και του προσώπου, έως το σοκ της νεωτερικότητας, την εμφάνιση των οργανώσεων και τη θεολογική στροφή του 20ού αιώνα, παρακολουθούμε τη διαμόρφωση, τη ρήξη και τη σύγχρονη κρίση της ηθικής συνείδησης.
Το σεμινάριο φωτίζει τις εντάσεις ανάμεσα σε νόμο και σχέση, ενοχή και θεραπεία, φονταμενταλισμό και προοδευτισμό, και θέτει το ερώτημα: μπορεί να υπάρξει σήμερα μια χριστιανική ηθική χωρίς ηθικολογία;
Ασύγχρονη παρακολούθηση
Ενισχυτικό υλικό
Απάντηση σε ερωτήματα και διάλογος μέσα από την πλατφόρμα
Τα Επιμορφωτικά Θεολογικά Μαθήματα ξεκινούν 18 Φεβρουαρίου, 2026
Leave a Reply