Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αττικής υποδέχεται την Τιμία Κάρα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (Πρόγραμμα σε Αρχείο PDF)
Χρόνος Ανάγνωσης 2 λεπτά
heo – 2 2

Τη μεγάλη Ευλογία να Προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου θα έχουν πιστοί στην Αττική καθώς την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2025, στις 6 το Απόγευμα, θα λάβει Χώρα η Πανηγυρική Υποδοχή έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου Αττικής υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, και πλειάδα Κληρικών, της Τιμίας Κάρας του Αγίου, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Το Ιερό Λείψανο θα κομίσει στον Ιερό Ναό ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας π. Εφραίμ.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς Ασπασμό από τους πιστούς έως το πέρας της Αγρυπνίας της Τετάρτης 15 Οκτωβρίου 2025.

Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού», με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο. Η ομιλία θα γίνει εντός του Ιερού Ναού. Αμέσως μετά την ομιλία θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Ανακηρύξεως σε Επίτιμο Δημότη Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού και Προέδρου Νεαπόλεως, Αμαθούντος και Κουρίου κ. Αθανασίου.

Στις 21:30 θα Τελεστεί Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία Λειτουργό και ομιλητή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Γέροντα π. Εφραίμ Βατοπαιδινό. Θα ψάλει η “Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία”, υπό τη Διεύθυνση του Δρ. Κωνσταντίνου Γεωργίου.

gr – 5 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.