Πλησιάζοντας η Εορτή του Αγίου Αθανασίου προτείνουμε:
Ο Μακαριστός Επίσκοπος κ. Αθανάσιος Γιέβτιτς γράφει για τον Άγιο Αθανάσιο τον Μεγάλο
Στον 4ο αιώνα η Ορθόδοξη Εκκλησία βάδιζε στην ενδοξότερη εποχή της και εκείνος που κατεξοχήν την λάμπρυνε ήταν ο Άγιος Αθανάσιος Αλεξανδρείας, ο οποίος αναδείχθηκε Οικουμενικός Διδάσκαλος και ένας από τους κορυφαίους Πατέρες της. Τότε όμως εμφανίστηκαν στην Ανατολή μεγάλες Αιρέσεις που η Εκκλησία αντιμετώπισε διατυπώνοντας Πνευματοκινήτως το Τριαδολογικό Δόγμα. Ο Άγιος Αθανάσιος έπαιξε πρωταγωνιστικό Ρόλο στο ζήτημα αυτό, συμβάλλοντας καθοριστικά στη Διατύπωση του Συμβόλου της Πίστεως.
Στον εν λόγω Τόμο, που συνέγραψε ένας από τους σημαντικότερους θεολόγους της εποχής μας ο Μακαριστός Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέβτιτς, θα διαβάσετε για τον πολύπαθο Βίο του Μεγάλου Αθανασίου.
***
Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 362
ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΒΑΝΑΤΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΕΦΤΙΤΣ
12,90 €
Mτφρ: Γεώργιος Αβραμόπουλος
Εικόνα εξωφύλλου: Μπάμπης Πυλαρινός
Α’ έκδοση: Νοέμβριος 2024
![]()
ISBN: 978-618-5573-30-0
Διαστάσεις: 14 εκ. x 21 εκ.
Σελ: 192
Για on line παραγγελία: Προσθήκη στο καλάθι
Για τηλεφωνική παραγγελία:
Κοινωνικοί Σύνδεσμοι
Πληροφορίες
____________________
* Για να αποκτήσετε το προνόμιο της έκπτωσης θα πρέπει να αναφέρετε στην φόρμα παραγγελίας στα Σχόλια αποκτώντας το προνόμιο της Έκπτωσης αναφέροντας ότι είστε Αναγνώστης του Ιστολογίου Lavaron.com.gr ώστε να σας κάνουν την Έκπτωση. Και στην τηλεφωνική παραγγελία να το αναφέτε στην επικοινωνία, ζητώντας το Προόνομιο της Έκπτωσης.









Leave a Reply