Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό “Δημοσιεύθηκε” στο 173ο τεύχος (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2018) του ηχητικού περιοδικού μας (Αρχείο).
«Δεν θέλω να ξέρω πόσο στοιχίζουν τα μοντέρνα παπούτσια της συμμαθήτριάς μου. Θέλω να ξέρω πόσο στοιχίζουν τα παπούτσια που θα κάνουν όλα τα παιδιά να μη περπατούν με πόδια γυμνά.
Δεν θέλω να ξέρω πόσο στοιχίζουν τα γούνινα παλτά και οι τουαλέτες των κυριών. Θέλω να ξέρω πόσο κοστίζει να ντυθούν όλα της γης τα ορφανά.
Δεν θέλω να ξέρω πόσο στοιχίζουν τα πλούσια φαγητά και τα γλυκίσματα των πλουσίων. Θέλω να ξέρω πόσο κοστίζει λίγο ψωμί για όλους τούς πεινασμένους.
Δεν θέλω να ξέρω πόσο στοιχίζουν τα βαρύτιμα κοσμήματα των ‘Μεγάλων’. Θέλω να ξέρω πόσο στοιχίζει ένα μικρό παιχνίδι για τα παιδιά που δε χάρηκαν ποτέ».


Leave a Reply