Συνέρχεται την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2026 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 λεπτό
dis 1 1 – 2 2

Συνέρχεται την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 169ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Ημερήσια Διάταξη δεν περιλαμβάνεται το ζήτημα για την Τελετή στα Ιεροσόλυμα και τη μεταφορά του Αγίου Φωτός καθώς αυτό είναι θέμα του Πατριαρχείου και την Ελληνικής Κυβερνήσεως και όχι της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δεν αποκλείεται ωστόσο να γίνει κάποια προφορική αναφορά στο θέμα εξαιτίας και της ταραγμένης κατάστασης και του Πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε επισκεφθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος έχει οριστεί από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ως ο Συνοδικός Μητροπολίτης ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στα Ιεροσόλυμα το Μεγάλο Σάββατο για να παραλάβει το Άγιο Φως, εφόσον οι συνθήκες βέβαια το επιτρέψουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.